Search

Dom > Новости > Sadržaj
Пробој у истраживању на ин-ситу технологији откривања батерија за складиштење енергије у Кинеским електроенергетским и технолошким институтима
Aug 10, 2017

27. јула, предвођени Кинеским институтом за истраживање електричне енергије, институтом за микроелектронику, Кинеској академији наука, институту за истраживање обојених метала у Пекингу, заједнички су носили државну мрежу корпорације за научно-технолошки пројекат "литхиум ион баттери стораге ин ситу тестирање технологије испитивања". Прихватање. Резултати истраживања пројекта употпунили су празнину у основним истраживањима технологије за откривање ситуације у батерији за складиштење енергије.

Тестирање батерије на лицу места односи се на првобитну инсталациону позицију, батерију без оштећења, без поремећаја или мање поремећене батерије под условима првобитног стања, кроз индикаторе одређивања сензора за одређивање сензора, као што су параметри, тачна анализа и процена реалног времена Перформансе и статус батерије. Сигурносни проблеми у коришћењу литијум-јонских батерија су увек били примећени, а постојећи мониторинг батерија може само пратити напон и температуру батерије. Због комплексности механизма интерне реакције батерије и перформансе рецесије И спољашње карактеристичне параметре тешко директно одражавају сигурност стања батерије и животне етапе, не могу се пратити читав процес дијагнозе користећи животни циклус батерије и унапред упозорење о сигурности батерије.

Пројекат се фокусира на унутрашњу температуру и детекцију притиска литијум-јонске батерије на основу унутрашње температуре батерије и спољашњег притиска две врсте литијум-јонске батерије за детекцију ситуације у ситуацији, развој сензора оптичког влакна за детекцију унутрашње температуре и флексибилног сензора притиска за детектовање Спољни притисак. Преко истраживања и компатибилности ћелија са експериментом за електролитску енкапсулацију, оптимизацијом сензора оптичког влакна и флексибилне структуре и облика сензора притиска, реши проблем уграђених сензора светлости, реализовање сензора уграђених у пробни производ и испитивање узорака батерије; И развој система за праћење стања акумулатора и система раног упозорења су завршени, а схема изводљивости потврђена је експериментом.

Резултати пројекта за накнадна истраживања поставили су темеље теорије и праксе, јер је будућа батерија за имплементацију у процесу откривања ситуације обезбедила корисно истраживање, како би се гарантовао сигуран рад складиштења електричне енергије са литијум-јонским батеријама од великог значаја.


Inače