Search

Dom > Новости > Sadržaj
Нови пробој у технологији соларне ћелије
Aug 09, 2017

Немачки научници измислили су соларну енергију за пуњење телефонских провидних обојених сочива, објектива органских соларних ћелија имају микропроцесор и два монитора напајања, приказују интензитет сунчеве светлости и температуру околине, објектив може чак користити и соларну енергију за пуњење свог телефона. Истраживачи кажу да технологија може поставити темеље за додатне соларне апликације, као што су уграђивање органских соларних ћелија у Виндовс или стаклене светиљке.

Органске соларне ћелије могу да се напајају соларном енергијом, која се одликује транспарентношћу, мала тежина и може се направити у различитим бојама и облицима. Може заменити теже, чврсте соларне ћелије у широком спектру области.

Истраживачи технолошког института карлсрухе у Немачкој користе сунчане наочаре као узорак који показује примјену органских соларних ћелија. "Ми користимо ову соларну технологију да попунимо празнине у другим соларним технологијама", рекао је др. Алекандер кекман, који води институте Оптичка технологија органска соларна плоча. Паметне соларне наочаре могу бити само негативна енергија, како би се мерило и приказало интензитет сунчеве светлости и температуре, тако и унутрашњи услови освјетљења до 500 лукса (општа канцеларија или осветљење животног окружења). Чак иу затвореном простору, обје сочиво такође могу генерисати 200 гигавата електричне енергије, довољно је напунити, као што је слух АИДС-а или педометар, дебљина сочива је 1,6 мм, тежина 6 г, постоји разлика и обична сочива, Стога такође има комерцијалну вредност. Микропроцесори и дисплеји су уграђени у храмове наочара, показујући интензитет светлости и амбијенталну температуру у хистограму.

Докторски студенти помажу у развоју доминика соларних наочара. Рандалл је рекао: "Наше истраживање и развој соларних наочара је да покажемо да се органске соларне ћелије не могу применити у традиционалним фотонапонским ћелијама, како радити на пољу", својим механичким флексибилним, према различитим специфичним захтевима и формулисати одговарајуће Боја, транспарентност, облик и величина, органске соларне ћелије такође треба пажљиво пратити.

Још једна примена соларних ћелија је да их угради у зграду, каже проф кокман. Проблем истраживача је да фасада стаклених високих зграда често захтева сенчење и како да користе органске соларне ћелије да претворе светлост у електричну енергију. Истраживачи на Масачусетски институт за технологију је да уложи напор, у 2013. години лабораторија за микро системске технологије на Институту за истраживање технологије у Массацхусеттсу тврде да стварају Виндовс или електронику могу се трансформисати у генератор прозирних соларних ћелија. Материјали у истраживању енергетског система Центар органских соларних ћелија и полупроводничких компоненти за инжењере основног истраживања, будућност треба да се користи волумен технологије за велике објекте на површини органских соларних ћелија.


Inače