Search

Dom > Новости > Sadržaj
Prednosti i izazovi litijum Jon baterija za UPS sistemi
Nov 24, 2016

Niz dogaрaja je stvarajući uslove za ono što je možda pa drasticne promene ključna komponenta neprekidnog napajanja za nabavku (UPS) tehnologije koja nije se mnogo promenilo za 40 godina ili više.

Govorim o olovo kiseline bateriju, tehnologija za skladištenje energije koristi u UPS sistemi, koji ostaje mnogo toga isto sada kao i pre nekoliko decenija. Ali, dok je industrija razvija nove tipove baterija za uređaje koje se kreću od pametne telefone za električne automobile, možemo jasno vidjeti dan kada UPSs iskoristiti ove događaje.

Dolazi u pravom trenutku, jer kupci suočavaju se sa nekim teškim izazovima u pogledu UPSs, da li su za centre podataka, kritične zgrade, industrijske procese ili kritične infrastrukture. Ove izazove voze potreba za specifičnim zahtevima UPS-a, uključujući:

·Smanjeni UPS otisak stopala, a težina bi se omogućila efikasnija, fleksibilna upotreba prostora

·Smanjen rashladni kapacitet

·Povećana energetska skladišta raspoloživost i sposobnost da se predvidi UPS otkazivanja

·Prošireni UPS život i smanjene indirektnih troškova održavanja

Mislim dalitijum JonDržite sjajno obećanje da će se pozabaviti svim ovim izazovima i zahtevima. Na ovom položaju objasnicu četiri glavne razloge zašto.

Prvo, Li-ion baterija pružaju više puta energetsku gustine u odnosu na ventil regulisana kiselinom baterije (VRLA), koji su najčešći tip koji se trenutno koriste u UPS sistemi. Kao rezultat toga, UPSs izgrađenih sa Li-ion baterija zauzimaju samo oko 1 / 3 prostora ili manje zasnovan na VRLA rešenja koja dostavlja istu snagu.

Manji otisak stopala prevodi smanjene za hlađenje zahtevima, kao i o dve trećine smanjenje težine, u najmanju ruku. To znači da kupci imaju veću fleksibilnost u pogledu gde su instalirajte sisteme i često možete izbeći skupe zgrade modifikacije.

Li-Ion baterija takođe mogu da izdrže temperaturu širem od VRLA baterije. Je pravilo palca je da VRLA baterija život je smanjen za polovinu, za svakih 10° C (18° F) povećanje od više od temperature 25° C (77° F). Li-Ion baterija su daleko manje osetljivi na temperaturne fluktuacije i može da prihvati skokove u temperaturi sa gotovo nikakav uticaj na trajanje baterije. Ovo opet klijentima omogućava da smanjite rashladnog kapaciteta, kao i veličinu sobu u kojoj je kuća UPS-om.

Treća korist je da Li-ion baterija uvek sa sofisticiranim baterijom nadgledanje sistema (BMS) koje pružaju jasnu sliku o izvršavanju baterije i zdravlje. To je u osnovi ista tehnologija koja vam omogućava da lako vidite koliko vek trajanja baterije je ostalo u tvoj pametni telefon.

Nasuprot tome, VRLA baterije se oslanjaju na hemije koja je to teško precizno da predvidi kada idu na propast. Razmisli o auto baterije: to možda pali sasvim u redu da jednog dana ali sutradan je prohladno i baterija ne uspe, bez upozorenja. To ne bi dogodilo sa Li-ion baterija.

Koji vodi u konačnu korist Li-ion baterija za UPSs: povećao životni vek. U teoriji, VRLA baterije koji se koriste u UPS sistemi imaju životni vek od 10 godina. Ali, zbog ograničenja okolo kao mogućnosti da utvrdi njihove stvarne zdravlje i životni vek, u praksi većina klijenata zameni ih nakon 5 ili 6 godina.

Nasuprot tome, Li-ion baterija od toga najbolje odgovara UPSs očekuje prošle više od 10 godina, smanjujući teret i trošak baterije zamene, kao i rizici niz put ili učitavanja prekida tokom održavanja.

Naravno nema nove tehnologije dolazi bez određenih izazova implementacije i Li-ion baterija se ne razlikuju. Prvo je potrebe da se pronađu vrstu Li-ion baterija koje se najbolje odgovara UPS aplikacije. UPS zahtevi su sasvim različite od onih za, recimo, na El. auto baterija. Akumulatore su dizajnirani da skladište puno energije tako da kola mogu da putuju koliko milja što je moguće pre punjenje. Sa UPS baterija, zabrinutost nije dužina vremena izvođenja i potrebu da se izbavi mnogo snage brzo kratak period vremena, obično samo par minuta do rezervni generator proradi.

Za UPS smo takođe nije zainteresovan za bateriju koja možete kružiti sa prekidima hiljadu puta, jer UPS nastupa iznenada, samo povremeno. Radije, moramo biti vrlo pouzdana i sigurna, sa žive izuzetno dugo.

Kao drugo, treba nam bateriju koja može da isporuči niži Ukupni trošak vlasništva (TCO) u poređenju sa VRLA baterije. Li-Ion baterija su već konkurentne na tom frontu. Oni su možda koštati više unapred, ali će trajati otprilike dva puta toliko kao VRLA baterije. Li-Ion baterija je takođe imaju daleko manji otisak, što dovodi do dole i prostor i hlađenje uslova-dostavlja dodatno uštede troškova.

Pretpostavljam da je TCO priča da bolje ni u narednih meseci i godine, s obzirom da Li-ion tehnologija i dalje sasvim novo u odnosu na UPSs. Trebalo bi da dođe do pada cena u mnogo bržim tempom od toga za zreli VLRA tehnologiju.


Inače