Search

Dom > Новости > Sadržaj
Бразил ће бити домаћин две аукције у децембру, Други без соларне енергије
Aug 11, 2017

Кинеска мрежа за складиштење енергије (ММЕ) најавила је да ће у децембру бити домаћин две енергетске аукције под називом Леилао ДЕ Енергиа Нова "а-4" и Леилао ДЕ Енергиа Нова "а-6".

На а-4 аукцији, влада ће потписати 30-годишњи уговор са хидроенергетским пројектима за куповину електричне енергије од пројеката вјетра, сунца и биомасе у трајању од 20 година. Пројекти вјетра и соларне енергије ће продати електричну енергију под АЦР механизмом за надгледање снаге како би осигурали да енергија Дистрибутери могу задовољавати потребе електричне енергије својих монопола. Пројекат на овој аукцији мора бити покренут до јануара 2021.

Следеће а-6 аукције, које су отворене само за електричне центре за комбиновани циклус вјетра, биомасе, хидро, угља и гасова, морају почети са напајањем од 2023. године.

ММЕ је такође изјавио да ће у првом тромесечју 2018. године одржати сличну аукцију са а-4, иако није открио распон енергетских аукција. На аукцији исте врсте а-6 одржаће се 2018. године, са неспецифицираним Датум.

Укључивање соларне енергије на а-4 аукцију, која ће се одржати у децембру, добра је вијест за соларно тржиште у Бразилу, за које се наводи да више није одржало енергетску аукцију ове године. Аукција коју је Бразил планирао да задржи У јулу 2016. године одложен је до децембра и отказан је у последњем тренутку. Са друге стране, Бразил је пао у дубоку рецесију у 2015. и 2016. године. Бразилска федерална корпорација за развој енергије (ЕПЕ) Очекивања потражње за електричном енергијом у аукцијским предметима 2019-2016.године морају бити покренута 2019. године, али бојим се да ће потражња за електричном енергијом пасти.

Бразилска фотонапонска асоцијација АБ Солар објавила је саопштење којим се тражи да ММЕ укључи соларну енергију на аукцији а-6. Предсједник АБ Солара Родриго Сауаиа је раније открио да ће, упркос негативним гласинама, аукција 2017. бити одржана по плану (укључујући Солар). Рекао је да је неправично искључити соларну енергију са а-6 аукције, нарочито ако је соларна енергија већ конкурентна, А корак уназад.

Аукција а-4 је четврта национална аукција соларне енергије у Бразилу. За 3ГВ великих соларних пројеката додељена су на прва три аукције ЕПЕ-а. Према АБ Солар-у, око 850МВ ће бити оперативно до краја 2017. године.


Inače