Search

Dom > Новости > Sadržaj
Британија тражи транзицију електричних аутомобила
Aug 09, 2017

Кина вијести о мрежама за складиштење енергије: у последњих неколико година, међународни произвођачи аутомобила су усмерени на британско тржиште електричних аутомобила, гејтелску компанију Лондон такси компанија у групи комерцијалних возила, а фабрике су инаугурисане у марту ове године.

Влада Велике Британије најавила је да ће забранити бензинске и дизелске аутомобиле са тржишта до 2040. године, када ће омогућити продају само нове енергије, попут електричних аутомобила. Секретар за заштиту животне средине у Великој Британији Мицхаел Гове изјавио је да је предузета акција за рјешавање проблема са друмском саобраћају Анализа сугерише да и даље постоји велики изазов да се Велика Британија у потпуности претвори у електрична возила, а да се специфичне политике морају гурати напред напред.

Одељење за животну средину, храну и руралне послове рекао је решење за загађење путног саобраћаја, према плану, британска влада ће осигурати да неће бити бензина и дизела на 2050 путевима, што значи да од 2040. године влада неће бити дозвољена На продају бензина и дизела. Ова политика је зато што је Врховни суд Уједињеног Краљевства пресудио да британска влада пре планирања контроле загађења ваздуха не испуњава еколошке стандарде еу, стога је позвао владу да изради свеобухватан план управљања.

Планирано је уложити око 3 милијарде фунти како би се суочила са загађењем путног саобраћаја

Загађење ваздуха може лако довести до здравствених проблема као што су рак, астма, мождани удар и болести срца. Према студији коју је прошле године објавио краљевски колеџ медицине у Лондону око 40.000 људи годишње умире од загађења спољашњег зрака у Великој Британији.

"Не можемо више да користимо дизел и бензинска возила, бенцин и дизел ће довести до здравствених проблема, убрзати климатске промјене или оштетити земљину животну средину и не допринијети расту нове генерације, поред апсорпције нове технологије, Ми немамо другог избора. Морамо да предузмемо акцију. "Мајкл Бејл је рекао новинарима.

У циљу побољшања квалитета ваздуха на дуги рок, након европских земаља као што су Француска и Норвешка, британска влада је одлучна да забрани дизел и аутомобиле од 2040. године. До тада влада планира уложити око 3 милијарде фунти за рјешавање проблема Загађење путног саобраћаја и подршку зеленим путовањима. План углавном подржава развој електричних возила. Једна милијарда килограма се користи за подршку коришћења возила са изузетно ниским емисијама, укључујући и изградњу инфраструктуре као што је пуњење пилота, 1,2 милијарде за бицикле и пешачење 290 милиона фунти за преуређење аутобуса и прикључних таксија, 100 милиона фунти за трансформацију националне мреже аутопутева.

План подстиче пословне и академске институције да се пријаве на владу Велике Британије за пројекте за развој електричних акумулатора.

План такође захтева посебне мјере од стране локалних самоуправа да побољшају квалитет ваздуха у подручјима са високом загађеношћу побољшавајући распоред путева и прикупљање пореза на загађење.

Појавио се тренд електричних аутомобила који би замијенили дизеле

У контексту брзог развоја електричних возила и сродних технологија, тренд електричних возила за замјену дизелских возила појавио се иу Великој Британији и остатку свијета. Нова енергетска возила у Бретаину чине само 4,4 одсто продаје аутомобила, Према подацима које је објавио британски произвођач аутомобила и трговаца у јуну.

Анализа сугерише да је ограничавање дизелских аутомобила актуелна цјелокупна акција Европске уније. Еу је показала велику одлучност да ове године примјењује нулте емисије, а тржиште се очекује да одустане од тржишта дизел-а. Читаво након брука, Велика Британија мора приписати значај На европска тржишта и остају конкурентни само на стандардима заштите животне средине.

Неки произвођачи аутомобила и енергетске компаније, који доминирају на тржишту у Великој Британији, већ су спремни.БМВ је најавио да ће у 2019. години почети производити чисте електричне Мини аутомобиле у Оксфорду, Енглеској. У јулу је Волво постао први произвођач у свијету који је објавио да ће Уводе се само електрична или хибридна возила од 2019. године. Британски магистар за наплату, који послује са 5.600 станица за пуњење, рекао је да ће ове године у Великој Британији додати 250 нових брза станица за пуњење.

Према блоомберг анализи, електрична возила ће бити тренд у будућности, а очекује се да ће број електричних аутомобила у Великој Британији до 2040 бити 80 посто.

Британска постојећа политика о загађивању саобраћаја у саобраћају промовише развој индустрије електричних возила. У овој години британска влада је поднела нацрт грађевинског подручја чистог ваздуха, сматра стручњак Британске владе, подручје чистог ваздуха од садашњих шест повећало се на 27 , Чиме ће се смањити загађење једнако стварати вриједност више од милијарду фунти и смањити емисије азотних оксида, поставити мјере за чишћење дизел горива је ефикасније од отпада. Ако план владе за загађивање подстакне више градова за чишћење подручја зрачења, Електрични аутомобили имају предност над конвенционалним аутомобилима.

Наставићемо убрзати трансформацију традиционалне ауто индустрије

Упркос снажној подршци владе, популаризација електричних возила и даље се суочава са изазовима у погледу инвестиција, технологије и тржишта. Популаризација електричних возила захтева истовремени развој инфраструктуре као што је наплата шипова. Сада је око 11.000 пунионица за пуњење електричних возила Велика Британија, далеко од могућности да испуни захтев за прелазак на електрична возила.

Поред тога, век трајања батерије већине електричних аутомобила је ограничен, а технологија за производњу батерија и даље треба побољшати. Просечан рок трајања батерије јапанског електричног аутомобила је пет година. Замјена батерије током времена је негативан фактор у промоцији електричних возила Потрошачима.

У овом тренутку, бензинска и дизелска возила су и даље главна тока потрошача у Британији, а остаје да се види и прихват електричних аутомобила, аутомобила са горивим ћелијама и плуг-ин хибрида.

Производња аутомобила је једна од стубних индустрија у Великој Британији, а развој електричних возила доноси шок и изазов традиционалној аутомобилској индустрији. Британска асоцијација произвођача аутомобила и произвођача аутомобила, мике хавасс, рекла је, ако не успије дати довољно времена Направити прилагођавања, план ће оштетити аутомобилску индустрију у Уједињеном Краљевству, традиционално угрожавају 800000 радних мјеста. Г. Хавасс је тврдио да би влада требала усвојити подстицаје како би избјегла повреде традиционалне аутомобилске индустрије и да би се специфичне политике требале помјерати без проблема.


Inače