Search

Dom > Новости > Sadržaj
Кина води тржиште батерија од 240 милијарди долара
Aug 07, 2017

Чак и они који себе мисле за индустрију електричних возила (ЕВ) имају извесно разумевање људи, тешко је рећи имена неколико електричних добављача батерија.

Већина људи ће ускоро говорити јапански панасониц, самсунг и ЛГ цхем, а панасониц и тесла Гигафацтои Невада у јануару ове године. Неке дубље разумијевање индустрије истакло је и то да су, бди то, водећи произвођачи електричних аутомобила у Кини, такођер један од највећих свјетских произвођача батерија. Међутим, поред ових имена, и можда један или два позната нижа учесника скочила су из уста људи.

Скоро сви ће бити изненађени што сматрају да Кина сада има више од 140 произвођача батерија електричних возила, да су заузети да побољшају производне капацитете, како би у будућности 20 година од 240 милијарди долара удео у индустрији електричних возила широм света . Као и сви аутомобили, електрична возила, индустрија батерија ће постати главна индустрија у Кини.

240 милијарди евра тржишта батерија ЕВ
Простор на тржишту батерија је велики, веома је очигледан. Истраживање Валл Стреета и анализа високог аутомобила СхиЕн-а Стан (Бернстеин) из компаније за хартије од вредности предвиђа да ће за 20 година електрични аутомобил износити 40% глобалне куповине аутомобила. Због глобалне производње и продаје скоро 100 милиона аутомобила, што Значи да ће тржиште електричних аутомобила достигло 40 милиона возила годишње, чак и ако се глобална количина производње аутомобила између сада и тада не повећава.

Под претпоставком да је цена батерије са моторима са унутрашњим сагоревањем једнака цену од 6000 долара, тако да се развија индустрија од 240 милијарди долара. Будући да влада наглашава проблем загађења ваздуха, Кина ће водити у области електричних возила и акумулатора.

Да би се задовољила очекивана потражња, потребно је повећати капацитет производње глобалних батерија, због чега кинеска батерија производи агресивну експанзију. У 2014. години, тесла и панасониц су најавили да планирају изградњу супер Гигафацтори фабрике акумулатора, могу произвести 350 ГВх батерије. Међутим, када је капацитет батерије мањи од 50 ГВХ.

У последње три године, велике су промене у капацитету батерије. У Кини, под вођством капацитета батерија се више него удвостручило, на 125 ГВх, очекује се да се удвостручи до 2020. године, достигавши 250 ГВХ. Чак и то далеко не може задовољити потражњу. Према прогнози, од 2020. до 2037. године, капацитет батерије ће морати да се повећа 10 пута, а еквивалент у међувремену повећава 60 Гигафацтори супер фабрике.

Технологија батерија се развија у правцу Кине
Технологија батерије произашла је из Јапана, а потом и даље развијала јужнокорејска компанија, али се сада креће у правцу кинеске водеће компаније. Кинески удео у производњи батерија у глобалној производњи превазишао је Јапан, а до 2020. године постићи ће више од 70% глобалне производње.

Брзи раст кинеског тржишта електричних аутомобила, као и тренд кинеских ауто-монтажера користе домаћи производ, најављују и даље водећу позицију у области производње батерија у Кини. Према међународној консултантској фирми Роланд Бергер (Роланд Бергер) издатом од стране глобалног индекса развоја електричних аутомобила "у другом кварталу 2017. године, произвођачи у производњи електричних аутомобила у Кини, више од 90% свих користи локалну производњу Литијум-јонске батерије.

Будући да има толико кинеских компанија да уђу у батерије, кинеска влада разматра доношење политике, како би побољшала минималне производне капацитете произвођача батерија, како би додатно ојачала своју позицију глобалног лидера. Иако није званично најављен, али кинеска влада жели да сваки произвођач годишње произведе најмање 3-5 ГВХ батерију. Поред тога, Пекинг је објављен 2016. године, на крају нацрта смјерница, произвођачи батерија морају имати најмање осам ГВХ капацитета, субвенције се могу постићи. Што се тиче сигнала са тржишта, влада планира да подржи оне годишње производне капацитете више од 40 ГВХ батерија за развој компаније.

Иако је Панасониц највећи светски произвођач електричних батерија, али кинеске компаније покушавају да ухвате. Капацитет производње Бид-а, капацитета 20 ГВх, капацитет литијумске батерије је 7,7 ГВх нингде, очекује се да ће досећи 50 до 2020 ГВх. Друге фабрике акумулатора, укључујући тиањин лисхен и ванкианг групу, развијају индустрију батерија. Лишен планира до 2020. године капацитет ГВХ 20, а универзална група већ 1994. године почела је да купује десетине компанија у Сједињеним Државама, укључујући и куповину А123 фабрике акумулатора за 2013. годину и куповину Фискер аутомобила у 2014. години.

Предстојећа електрична револуција значи мотор са унутрашњим сагоревањем, сваки склоп аутомобила треба батерије. Електрични аутомобили ће возити брз раст великог развоја индустрије батерија широм свијета.


Inače