Search

Dom > Новости > Sadržaj
Кина покреће највећу светску плутајућу соларну електрану
Aug 16, 2017

Кинеска мрежа за складиштење енергије: број соларних електрана у Кини је ван домета било које земље на свету. Специјална соларна електрана се сада користи у источном кинеском граду Хуаинан. Пре неколико година само неколико пољопривредници зарађивали животом рибарењем, патке овде на језеру, сада постављају 160000 комада панела, укупни инсталирани капацитет од 40 мВ највећих светских плутајућих соларне електране.

Да бисте посетили новоизграђену соларну електрану у провинцији Анхуи у Кини, први корак је упловити брод, према немачкој радио станици. Неколико минута касније, брод пролази бројним плутајућим соларним панелима који плутају на језеру "Панели су фиксирани на сиво равно пластично кућиште" То је место где се рудник угља срушио и формирало огромно језеро ", рекао је фан Јианг, који је присуствовао великој пливајућој соларни електрани у Хуаинан.

Одговоран за пливајуће пројектовање соларне електране и изградњу компаније ЈАСолар у Кини, рекао је да су пливајуће соларне електране изграђене како би показале људе, соларне плоче осим што могу да генеришу струју и многе друге карактеристике. На пример, овај пројекат ће помоћи у заштити воде и еколошког пејзажа "Постоје две ствари које су најзначајније", рекао је шулз, европски менаџер компаније. Једно је да нема велике површине печата, а друго је да је испаравање воде из језера и акумулација значајно смањено.

Предности изградње плутајућих соларне електране нису само потреба за скупим земљиштем, већ и за стварање више електричне енергије, наводи се у извјештају. Један разлог је што хлађење соларних панела повећава ефикасност производње електричне енергије.

Други разлог је то што "вода је мање прашина него земља. Велики панели на површини воде имају мало прашине, тако да су ефикаснији и производе више електричне енергије него земља.

Постоје и недостаци: плутајуће електране су скупље за изградњу и рад од сличних копнених електрана. Да би се избјегла корозија воде, и панели и каблови морају бити водоотпорни. Радници свакодневно се шаљу на површину језера, како би се избациле алге, понекад до 12 људи. "Ако не испуштате алге у времену, могли бисте имати огроман губитак", рекао је Јианг. Док год постоји простор, алге ће расти . То ће угрозити нормалан рад опреме. Ако нађемо алге, морамо то очистити. "

160.000 панела и 40МВ инсталираног капацитета чине то највећом свјетском пливајућом соларном електраном, наводи се у извјештају. Израђена електрична енергија може задовољити потражњу за електричном енергијом од 15.000 домаћинстава. Сцхултз ЈаСолар солар каже да је пројекат више него прототип. "Многи пројекти су аутоматски постали највећи у свијету због потражње Кине за електричном енергијом", рекао је он. Хоћу да кажем да овај пројекат није једноставан као пејзаж, само да кажем људима да су то највеће светске плутајуће соларне електране, али стварно ван потребе за електричном енергијом. "

Истовремено, плутајућа електрана такође симболизује промјену у структури бившег региона за производњу угља кинеске провинције анхуи. Иако још увијек постоје велике електране на бази угља са белим дима, они више нису једини, рекла је директорица пројекта Јианг фан. "Пре пет година, само неколико пољопривредника живело је на рибама и паткама", рекао је Јианг. Због сунчаних временских услова, направили смо ово подручје које је дуго и пусто опет живело ".


Inače