Search

Dom > Новости > Sadržaj
Потражња за електричним возилима расте или се суочава са недостатком снабдевања
Aug 12, 2017

Са повећањем наредних неколико година потражње за литијум-јонским батеријама, пуно литијумских компанија је пре него што је продаја електричних аутомобила порасла за повећање производних капацитета, али неки аналитичари вјерују да припрема рада можда неће бити довољна да задовољи потребе Тржиште електричних аутомобила, што може довести до цена литијума.

Аналитичари су истакли да, према ријечима Реутерса, неки депозити литијума могу трајати године или дуже да се прилагоде порасту производње, то ће захтијевати милијарде долара у финансирању, који дио новца из дугорочних уговора о снабдијевању.

Роскилл, тржишно-истраживачка фирма, каже да ће потражња за литијум карбонатом ове године порасти на 785.000 тона до 2025. године са 2,27 милиона тона. Упркос напорима за повећање производње литија, анализа предвиђа да ће и даље бити 26.000 тона снабдевања годишње До 2025.

Цена литијум-карбоната може смањити на 13.000 долара по тони од садашњих 9.000 долара по тони, према Бенцхмарк Минералс Интеллигенце, регулаторној агенцији која се фокусира на глобални ланац снабдевања батеријама. Литијум-хидроксид, алтернативно једињење, каже да има вишу енергију Густину и дужи живот. До сада је његова цена порасла са 9.000 долара на тону на 13.000 долара по тони.

Пад цијена батерија је изгледа за Цхевролет Болт, а продаја модела Тела 3 је утапала пут, што чини произвођача аутомобила по цени од 30000 до 40000 долара може постићи дугорочну добит електричних аутомобила. Тесла је потписала дугорочне уговоре са литијумом Добављачи одржавају своју литијум-јонску фабрику Гигафацтори. Али компанија није открила колико ће дуго трајати ако су његови добављачи у недостатку, поремећаји у ланцу снабдевања, ови споразуми и потенцијални планови за ванредне ситуације.


Inače