Search

Dom > Новости > Sadržaj
Електрични аутомобили се враћају кобалтима и батерија се бори да пронађе јефтине алтернативе
Aug 08, 2017

Кинеска мрежа за складиштење енергије: пошто електрични аутомобили постају све популарнији, многи сродни метали постају познатији инвеститорима. Кобалт се широко користи у производњи електричних аутомобила, али га такође изазива огромна цијена електричних аутомобила, који су присилили произвођаче батерија Тражити јефтиније алтернативе, никл.

Тржиште се очекује да ће до 2025. године потражња за електричним аутомобилима бити 20 пута већа, велика потражња за тражњом метала, у претходној години цијене кобалта скочиле су скоро 150%, због чега произвођачи батерија морају пронаћи алтернативе, како би смањили трошкове.

Никал, манган и кобалт се користе у производњи литијумских батерија, према СК Инноватион, јужнокорејском произвођачу. У том случају, никал чини више од 60%, а кобалт и манган су 20%. Компанија покушава да пребаци однос од 6: 2 на 8: 1, што значи повећање садржаја никла и смањење количине Кобалта и мангана.

Гласноговорник компаније рекао је да се ради о стварању новог производа, али покушавајући да реагује на променљиво тржишно окружење.

Просечна цена кобалта у јулу износила је 5,8549 долара тона, шест пута више од цене никла. Тржиште је преплављено потражњом батерија, заједно с конфликтом у демократској републици Конго која је утицала на снабдевање. Демократска република Конго Је највећи светски произвођач кобалта, а готово 60 процената светске понуде кобалта долази из земље.

Поред тога, Убс је рекао у недавном извештају да ће потражња електричних аутомобила повећати потражњу за никлом, а никал до 2025. године порастиће светске потражње од 10% до 40%, колико ће пораст броја никла заменити кобалт.

Азијско тржиште које је доминантно у глобалним батеријама за електрични аутомобил, у првих пет мјесеци производње панасонике у Јапану, 30% укупне глобалне укупне производње, укупне производње у Јужној Кореји и ЛГ Цхем-у износиле су 20%, Кина-Кина (002594, акција) је 8% .

Дугорочно, самсунг СДИ је рекао, проценат кобалта у батерији ће се смањити на пола тренутног нивоа.

Међутим, потребно је годинама да технологија достигне тај циљ. Глобални произвођачи батерија се сада суочавају са порастом цијена кобалта, само са повећањем цена или дугорочним уговором који гарантује сталну снабдевање.

Панасониц, који нуди купцима у понуди никел-кобалт-алуминиј, укључујући и тесла, покушава смањити употребу кобалта. Портпарол компаније каже да је кобалт, који је ретка мета, у почетку покушавао да смањи примјене кобалта.

Компанија је рекла да је тренутни однос апликације тесла 8: 1 и ради са панасоником како би повећао употребу никла на 85 процената.

ЛГ Цхем развија производе који покушавају смањити употребу кобалта и смањити његов утицај на цене акумулатора покушавајући да заштите.

Бид је више усредсређен на коришћење јефтинијих литијум-гвожђо-фосфатних батерија и не захтева употребу никла и кобалта. Међутим, аналитичари верују да се тржиште претвара у никел-манган, кобалт и никел-кобалт-алуминијум, а технологија повећања никла Употреба добија тракцију.

Али добра вест је да је екстракција кобалта и бакра и никла који су често повезани, у ценама бакра, никла повећана потражња, потискивање цијена кобалта као нуспроизвода, производњу треба повећати


Inače