Search

Dom > Новости > Sadržaj
Litijum baterije treba da bude postavljen od strane industrijski standard
Nov 25, 2016

Pomenuta elektricnim autima, uvek ljudi koriste iste kriterijume da sudim učinka na El. vozilo: izdržljivosti. U ovom trenutku, zbog ograničenja baterije, većina El. auto Kilometraza je vrlo ograničen, koji je takođe ugroћen razvoj vozila na električni pogon. mnoge kompanije El. auto fokusirati na istraživanje i razvoj bolje trajanje baterije, kako bi se zauzimaju u industriji visoku zemlju. Tesla u Sjedinjenim Državama je najavio nezavisnu dizajn novi tip akumulatora litijum - 21-70 tip baterija, performanse od prethodne litijum bateriju.

Od svog osnivanja, Tesla je bila posvećena razvoju andquot; održivog transportandquot;. Novo istraživanje i razvoj od 21-70 litijum bateriju mobilnog prečnika 21 mm, visina 70 mm, valjkastog, neznatno veći od Panasonic 18650, i više prostora za skladištenje energije. Tesla je rekao da svoju energiju fabriku će početi proizvodnju ovu specifikaciju iz 2017 litijum baterije, jednom kada se stavi u upotrebu, Tesla automobili koriste u glavnom tehnologiju, 21-70 baterija će biti u njihovim rukama.

Na poklon, električne automobile obično koriste Litijum-jonske baterije srednjih (litijum baterije) i Tesla vozila na električni pogon pomoću Ternalni metala (nikla, mangana i Kobalta) oksid mix katoda materijala za litijum baterije, neki od nam napredna vozila na električni pogon proizvođači koriste litijum Gvozdeni fosfata kao katoda materijalne litijum Gvozdeni fosfatnih baterija. Ona se može videti, trenutni međunarodna za El. auto baterija ne sadrži pravila i standarde u industriji si izabrao tu Ternalni metalnih oksida litijum baterije i litijum Gvozdeni fosfatnih baterija loze spor.

Ternalni metalnih oksida litijum baterije sa visoke gustine energije, dobro prošli, ali uglavnom za prenosive računare i druge prenosne elektronske proizvode za vozila na električni pogon tamo je određeni rizik: nizak rizik, uključujući curenje, deformacije, visokog rizika, uključujući sagorijevanja i eksplozija i tako dalje. Tesla elektriиni auto Tesla na potrebu za skoro deset hiljada takvih litijum bateriju, sistem za upravljanje baterija nije samo složene i velike, visoke troškove, sigurnost utiče. Poslednjih godina, online javne izveštaje Tesla El. auto zapaljenog događaja nije neuobičajeno. Litijum Gvozdeni fosfatnih baterija je relativno siguran, ali bi gustina energije je nizak, otpust platformi je bljutavo, lako se baterija kontrolu, kilometraža takođe treba da se poboljšaju. Stoga, da li je sigurno kao standard ili kilometraža kao standard je u industryand #39; s glavne rasprave.

Tesla je da napustimo Panasonic 18650 baterija i uvođenje 21-70 baterije, ne samo do povećanja nivoa baterije za skladištenje, ali takođe pokazuje Tesla u El. auto industrija standardno postavljanje ambicije. U ovom trenutku, El. vozilo litijum baterija standardna je postao puno tehnologiju koju je razvio zemalja i velikih preduzeća koja izazivaju veliku zabrinutost za problem. Tehnički govoreći, zemlja ili preduzeća teško je u kratkom periodu vremena da razvije relevantne industrijske standarde, ali za par godina, neki gadni vodećih kompanija tehnologiju da razviju neke standarde, i postepeno reguliše pravcu tehnološkog razvoja, to je moguće.

Naravno, izbor akumulatora električni vozilo nije samo dva puta da idemo. Sa razvojem nauke i tehnologije, kao što su graphene i nano-litijum baterije, kao što su performanse nove baterije neverovatno, najverovatnije u bliskoj budućnosti iz laboratorija, masovnu proizvodnju. Sa sve ozbiljniji vazduh zagađenje, fosilne resurse na rubu iscrpljenosti, El. aute kao predstavnik novu energiju vozila biće opšti trend, uključujući inovacije i skok takođe mora da bude odmah iza ugla. Do tada, razvoj tržišta El. auto i standardna postavka će biti i nova scena.


Inače