Search

Dom > Новости > Sadržaj
Popularni električni automobil litijum baterije prosperiteta
Dec 13, 2016

Sa brzim rastom domaće El. vozilo industrije, kao glavni materijal od El. vozilo baterije, andquot; lithiumandquot; je postao vruće, porastao je cena po tona od početka 2015 godine desetine hiljada dolara, na ovaj više od 10 miliona.

andquot; Ponude i potražnje na tržištu odrediti cenu. U drugoj polovini 2015 godine, zemlja je unapredio politika novu energiju vozila i na vozila na električni pogon Idi pa, veća potražnja za resurse litijum, pokretačka litijum baterije, litijum cene za resurse. andquot;

Podaci iz Ministarstvo industrije pokazuje da u 2015, Chinaand #39; s novim proizvodnje energije vozilo i prodaje u odnosu na godine povećanje 3.3, 3,4 puta. Uključujući čisto El. vozilo proizvodnje i prodaje, rastao je 4,2 puta i 4,5 puta, dodatne komponente hibridni auto proizvodnje i prodaje rastao 1.9 puta i 1,8 puta.

andquot; U Kini snagu baterije proizvodnih kapaciteta vode na svetu. andquot; Državni savet razvoj istraživačkom centru, pomoćnik direktora preduzeća, istraživača, rekao je Zhang Yongwei. U Kini litijum resurse na broju 22% globalne litijum resursa, snagu baterije potrošnje konta za 25 odsto tržišta globalnog potrošača.

U ovom trenutku, iz uzvodno resursa razvoja, u sredini dometima proizvodnja opreme za proizvodnju, a onda ka nizvodno litijum baterije aplikacijama, Kina je formirala lanac industrije za savršen litijum baterije.

andquot; Vozila na električni pogon su cveta u Kini, i do 2018, potražnja za vozila na električni pogon je oko 4,7 miliona, a potražnja za baterije je oko 200 GWh. andquot; LG hemijske Co., Ltd. potpredsednik Jinxiuling je rekao. Iako Ministarstvo industrije Web lokacija saopštio je 20 četvrti grupe za baterije poslovni imenik, i dalje stranoj prisustvo, ali to ne menja njihov optimistična očekivanja od Chinaand #39; baterije s tržišta.

U stvari, u skladu sa nacionalnom planiranja, do 2020, Chinaand #39; s El. vozilo vlasništvo dostići 500 miliona. U lancu cela industrija, baterija je najkritičnijih veza, računovodstvo za vozilo košta 40% -60%.

U Kini El. vozilo tehnologija je litijum baterije i ćelije za gorivo. andquot; Glavne tokove vozila na električni pogon ili litijum baterije, čak i sa gorivom, takođe treba litijum bateriju, jer sa gorivom, zgusnuti ne visoke energije. Potražnja za litijum baterije, litijum resursa se može zamisliti. andquot; Predsednik BJD Wang Chuanfu je rekao.

andquot; Sada industriji baterija tehnologije i baterija je stekao više i više zemalja pažnje, važan razlog iza ove zemlje su baterija i nove energetske revolucije povezane zajedno, što daje industriji baterija pruža veliku imagination.andquot; Električni auto 100 Kina će biti predsednik Chen Qingtai je rekao.

Ali El. vozila i većinu tehnologija uglavnom se oslanjaju na tržištu energije Razvojni put razlikuje. Njene pozitivne externality, izaziva vlada svake zemlje da postane prvi podstaknuto je alijenacija.

andquot; Ovo nije održiv, i na kraju preduzeća moraju da pratite trag na sopstveni razvoj market.andquot; Chen Qingtai je verovao. Iz na dugi rok, primarni faktor koji određuje razvoj vozila na električni pogon u Kini nije todayand #39; s rapidne ekspanzije proizvodnih kapaciteta ulaganja, ali gomilanje tehnološki napredak.


Inače