Search

Dom > Новости > Sadržaj
Истраживање у моду за навигацију АГВ робота
Aug 24, 2017

Позивајући се на навигацију АГВ робота виљушкара, може се потрајати дуго времена да се упозна са његовом историјском еволуцијом и актуелном маинстреам апликацијом. Виличар АГВ робот је такође члан АГВ-а, али је сложен у смислу механичке структуре и може постиже више разноврсних функција. У теорији, на АГВ навигационом путу, такође је погодан за виљушкаре на АГВ роботу, тако да се у теорији може покренути електромагнетна навигација, навигација магнетном траком, визуелна навигација, ласерска навигација и инерцијална навигација користи се у виљушкар АГВ.

Међутим, то није случај, с обзиром на специфичност АГВ робота виљушкара, неке од навигационих метода нису директно применљиве. Електромагнетна навигација је најранији облик навигације, а неки системи и даље користе ову врсту навигације. Предност електромагнетних навигација је да је знак водича сакривен под земљом, није лако загађивати или оштетити. Водеци принцип је једноставан и поуздан, лак за контролу комуникације, нема сметњи у звуцном светлу, а релативно ниски трошкови улагања су највеца карактеристика може задржати до данашњег дана. Међутим, примена електромагнетске навигације све више је ограничена, пре свега на уништавање тла, а друго, екстремна нефлексибилност доводи до ефекта његове примјене. Због тога је начин електромагнетског вођења тешко да се сада примењује на виљушкар АГВ.

Технологија магнетске траке је слична оној у електромагнетској навигацији. Разлика је у томе што се магнетска трака може користити за причвршћивање металних жица на површину пута и усмеравање сигнала путем магнетске траке. Предности магнетске траке: тачност позиционирања АГВ, флексибилност навигације магнетном траком релативно добра, промена или пут експанзије лакше, постављање траке је релативно једноставно. Истовремено, трошкови инвестирања су релативно мали, што је главна атракција привлачења купаца и главни разлог трајности пловидбе магнетне траке. Али на који начин се помера магнетна трака који није погодан за виљушкар. Пре свега, тежина виљушкара је мања од једне тоне, више од неколико тона, и треба се континуирано ротирати, тако да је деструктивна сила магнетне траке превелика за кориштење . Друго, уз промоцију технологије, висока флексибилност, трошкови интелигентног навигационог пута падају, такође је донио доста промена у АГВ навигацију, имају бољи избор, с којима су задовољни купци.

Визуелна навигација, да будем искрена, нисам видела много тога. Принцип померања вида је бесмеар да се креташ у кретању АГВ пута, а боја у боји контраст велике боје или залепите контраст боја у траци, узели су фото сензор инсталирани на АГВ ће се стално упоређивати са сачуваним сликама, слике снимљене излазним сигналом на систем за управљање погоном, систем контроле израчунат како би исправио смер вожње АГВ-а, реализацију АГВ навигације. На овај начин, уопште није видјена апликација на виљушкару, закључио је да разлог може бити следећи неколико аспеката: прво, поузданост визуелне навигације, а не пуно доказа, ово је најважније питање у свим навигационим режимима; Друго, релативна визуелна навигација је и даље знак навигације, мање него магнетска навигација, а изгледи за апликацију нису идеални.

Ласерска навигација је сада главна апликација виљушкара АГВ. Према историјском развоју, мод за ласерску навигацију анти-фоторепортера уведен је из Европе и Сједињених Држава, а коришћен је у АГВ.Цонтинуоус навигацијским знаковима, као што су електромагнетне линије, магнетне траке и анти-светлосне траке замењене су анти-фотоплатором, постајући дискретна навигацијска марка. Ово је побољшање у примени. У најмању руку, рефлектор је направљен од мале жице и виси висока, а баријере на земљу постају мање. Међутим, ласерски виљушкар АГВ са рефлектором је и даље мање флексибилан и интелигентан, па је то довело до појављивања не-рефлектујућег ласерског навигационог виљушка АГВ.Навигатион начин без рефлектора ослободио је ограничење навигационих марака, логотипа АГВ навигације, предности такве непотребне рећи, из трошкова, технологије, апликације и будућности могу проширити секс, донијети боље искуство.

Инерцијална навигација и дводимензионална навигација кодова, која су исте принципе, у основи су исте класе.Та врста навигације се мање користи на виљушкару АГВ, а више је популарна у складиштима или КИВА роботима. Ово има своју историју захваљујући КИВА-јева пионирска употреба и модел узорака, коју су користили нови корисници. Предности овакве навигације су то што можете разумјети и облик кр кода или магнетног конуса, што ће довести до мањих, лакших праваца. недостатак је то што када тачност линије није идеална, примјењује се за примјену једне сцене на полици за складиштење. Тешко се носити са другим покретним подручјима којима је потребна прецизност и велика сложеност.

У закључку, АГВ и АГВ навигацијски мод за виљушкаре, карактеристике развоја су према промени навигације за логотипе, без обзира на то колико су мали знаци, скромнији, али све док вам је потребно навигацијске ознаке, тако да овај начин навигације није у суштини је присутан. У данашње време, концепт необележене навигације се реализује без антифотске ласерске навигације. Верује се да ће будућа неозначена навигација постати све популарнија и променити промјене у индустрији.


Inače