Search

Dom > Новости > Sadržaj
Nešto o tebi ne znam LiFePO4
Nov 15, 2016

Litijum Gvozdeni fosfata ime i prezime bi trebalo litijum Gvozdeni fosfata Litijum-jonske baterije, se naziva litijum Gvozdeni fosfatnih baterija. Zbog njene performanse je naročito pogodan za napajanje aplikacije, pa zvao energetsku bateriju, tj, litijum Gvozdeni fosfata snagu baterije.

LiFePO4 baterije unutrašnja struktura:

LiFePO4 materijal se koristi kao katoda koji košta. U ovom trenutku katoda materijali koji se koriste u Litijum-jonske baterije su: LiCoO2、LiMn2O4、LiNiO2 i LiFePO4. Među metalnim elementima konstituisanja pozitivne elektrode materijal trajanja baterije, Kobalt (Co) je najskuplji i ima mali prostor za skladištenje iznos. Ni, Ni i Mn su jeftiniji i Fe je najjeftiniji. Cena katoda materijal je takođe u skladu sa cenama ovih metala. Zbog toga, upotreba LiFePO4 katoda materijal napravljen od Litijum-jonske baterije bi trebalo da najjeftiniji.

Prednosti i mane litijum pegla fosfatnih baterija kao moć novu energiju vozila:

Prednosti: sigurnost i duži život; Ne sadrži nikakve teških metala i retkim metalima (sirovine, niske cene); Nema efekta memorije; Toplote – opiranje; Lako može provući iglu test.

Mane: nisko slavine gustine i Sažimanje gustine; Jadni niskoj temperaturi performanse; mali kapacitet; isti kapacitet: breme i velikih količina; Nema reciklažnih vrednost.


Inače