Search

Dom > Новости > Sadržaj
Izvini, Tesla. Kina želi kolica za Golf.
Nov 22, 2016

Kada Elon mošus zatvara oči i zamišlja budućnost modela električnih automobila, on verovatno doesnand #39; t vidim gradske ulice zaglavio sa kolica za golf. Kineska vlada radi.

Nitkone #39; sza crtanjeplan je da se reguliše dodatne komponente vozila sa maksimalnom brzinom od 43 milje na sat. Uključene u toj kategoriji suvrste vozilaTo je list Chinaand #39; s sela i manjih gradova, uključujući jedan dostavni kamioni i kapsula nalik Trosedi koji su za manje od 4 metara. Mada ni izbliza i moderan kao Teslu (ili čak i naBJD Qin), ova šarena vozila su verovatnije da pokrene Kine--i možda svetu--prema jedan električni budućnost.

Bum u male brzine vozila na električni pogon (ili leve) je za neplanirane uništenje u tržište kineskih automobila koja je navikla da centralnog planiranja. LEV tvorci su bolje inovatori i bolje prodaje kolegama vrhunski pod naponom. Proizvodnja levebrzo raste, a prodaja je premašila 300 000 2014 godine,premada državnih medija, daleko nadmašioprocenetradicionalni El. auto prodaje.

Jedan od razloga je ekonomska. 1990, električni bicikli je počela pojavljuju na kineske ulice, ketering za upwardly mobile demografski to hteo više brzina i opseg nego normalan motor ali couldnand #39; t kola. Danas postojeviše od 150 miliona e-biciklena Chinaand #39; s puteve, koji vode jedan stručnjak zaNazovi toandquot; najveći usvajanje alternativnog goriva vozila u history.andquot; E-bicikle arenand #39; t krajnje tačke, ali radije prekid andquot; tranzicija od bicikla do autobusa i autobus do auta, andquot; kaoJedna studija, stavi ga.

Ove i #39; s leve nastupate. U generala, theyand #39; re jeftinije--često mnogo jeftinije--od tradicionalnih automobila. Neki idumanje od 2 000 dolara. Za potrošače, neslogom e-bicikle, i naviknut na ograničenim voznog parka i čestih puni sesije, leve deluje kao prirodni kamen temeljac u vlasništvo auto.

Još koliko i ruralnim kineski usvojeni jeftin mobilni telefoni nego da čeka za fiksni pristup, mnogi vozači pronalazimo da leve su zapravo samo im treba. Za stanovnike manjih gradova, proslavljeni golf vozilo mogu ih uzeti na tržište, na relativeand #39; s kući ili na radnom mestu čini puno smisla. Leve su lakši za manevar kroz saobraćaj i u usko parking mesta. Prodavci pronalazimo da oni funkcionišu kao dostavnih vozila, posebno za ispunjavanje zahteva procvat e-trgovine. AndChinaand #39; s rast stanovništva od starijih studenata, kao njihove kolege u penziji zajednicama Arizone, je shvatilo da preradeni golf vozilo može potrebama većine preživljava putovanja.

Već, tih vozila za golf upozna Chinaand #39; s dugoročne klimatske obećanja. Kao baterije zdravsta tehnologije i zeleno poboljšati, pa će njihov nivo ugljendioksida.Jedna studijanašao da zamjeni kombija za dostavu koristi dizel sa leve značajno smanjena saobraćaj i ugljen emisija. U zemlji nedavno opsednut zagađenje vazduha, ove i #39; s veliki bonus.

Svi koji suggeststhat, sa više od 600 miliona ljudi koji žive izvan Chinaand #39; s najvećih gradova i auto vlasništvo stope i dalje je nizak, prilike za rast u leve je ogroman. I jedaneksplozijaproizvođače i hobiste predlaže mnogo više inovacije su na putu.

Pa ipak, industrija ima neke probleme riješiti. Tehnički, leve donand #39; t zahtevaju dozvolu i canand #39; t ni biti registrovani, jer zakon doesnand #39; t ih prepoznati. To pomaže objasniti zašto obično nemaju dovoljno osnovne bezbednosne funkcije, kao što su sigurnosne pojaseve. Propise kojima minimalne sigurnosne standarde, uključujući gde leve dozvoljeno je da vozi, bih ne samo legitimna industrija u kvazi-legalno, ali čak i pomogne da napreduju.

Za sada, Dongguanu snagu dugo baterija tehnologija Co., Ltd je obezbedio litijum baterija zamena za EVs, leve i kolica za Golf. Ako je bilo koje pitanje slobodno se javi.


Inače