Search

Dom > Новости > Sadržaj
Британска влада се сложила да смањи ПДВ на соларним батеријама
Aug 08, 2017

Нето вијести о складиштима у Кини: недавно су се британски приходи и царине (ХМРЦ) сложили да купују батерију са системом за производњу соларне енергије у домаћинству само 5% пореза на додату вриједност, а додатак за чување енергије у Енглеској у зрелој индустрији додаје мотивацију.

ХМРЦ је ставио све пореске стопе пореза на додану вриједност на 20%, према трговачкој асоцијацији (СТА), али батерије као дио соларног система требале би узимати исти и домаћинство за гориво, напајање и друге стандарде, влада је усвојила Сугестија.

Представници ХМРЦ-а и СТА састали су се како би разговарали о томе зашто би стопа ПДВ-а требало да буде смањена на 5 процената када се батерија купи помоћу соларне енергије.Себ Берри, председавајући и шеф соларног инвеститора Соларцентури за спољне послове у Великој Британији, рекао је: "Снижавање пореза на додату вредност Стопа новог система ће домаћинима омогућити да усвоје технологију складиштења енергије уз усвајање технологије соларне енергије. Инвестирање у соларну енергију је добра опција, а системи за складиштење енергије значе да власници кућа могу боље контролисати своје енергетске биланце.

Стопа пореза на додану вриједност батерије на 5%, потенцијал кориштења соларних корисника за инсталацију је већа шанса за систем за складиштење енергије, а добра вијест се поклапа са субвенцијама након што је стопа соларне енергије пала на седам година.

Иако се владина подршка соларној енергији опада, већина британске јавности и даље чврсто верује у соларне снаге.

"Солар је и даље најпопуларнији извор енергије, са рејтингом од 86 одсто", изјавио је Леоние Греене, шеф иностраних послова СТА.

СТА је обећала да ће наставити преговоре са ХМРЦ-ом како би смањила порезну стопу на све производе за складиштење енергије, укључујући и оне који нису набављени у системима соларне енергије.


Inače