Search

Dom > Новости > Sadržaj
Кооперативни развој нових енергетских возила и складиштења енергије је неизбежан тренд
Aug 12, 2017

Кина мрежа за складиштење енергије: нова енергетска и електрична индустрија возила су све стратешке индустрије у Кини, али ове две индустрије се такође суочавају с великим изазовима док се тржиште брзо развија. Последњих година промоција електричних возила у Кини је постепено повећана и Утицај електричних аутомобила на електричну мрежу ће постати све очигледнији. Као мобилни уређај за складиштење енергије, електрична возила могу ефикасно водити пуњење, складиштење и друга понашања електричних возила и могу ефикасно водити побољшање укупне енергетске структуре.

Ново енергетско возило ће бити у будућности једно од највећих тржишта за складиштење мобилних енергије у будућности ако је национално тржиште електричних возила испод 5 милиона возила, а капацитет акумулатора нових енергетских возила је око 300 ГВХ. Према постојећој структури моћи у нашој земљи , Тренутна заштита животне средине у читавом животном циклусу електричног аутомобила је контроверзна, ауто електрични мора да спроведе ниско-угљеничну енергију, која је уско усклађена са производњом енергије из обновљивих извора енергије.

У 2016. години, број нових енергетских возила у Кини премашио је милион, што представља 50% глобалне укупне вриједности. Процјењује се да ће у 2030. години инсталирати 80 милиона електричних возила, капацитета око 4800 ГВх, што ће задовољити складиште Капацитета 50 одсто обновљиве енергије, као што су вјетроелектрана и фотонапонски системи, како би се задовољила потреба за обновљивом енергијом великих размера. Тренутно нова електрична електрична возила углавном се фокусирају на провинције Схензхен, Пекинг, Шангај и Анхуи, али обновљиве изворе енергије Као што је снага ветра и фотонапонски систем углавном је концентрисан у Тибету. Због тога, ако је електрично возило флексибилно и напуњено и испражњено, у великој мери ће смањити трошкове помоћне услуге система, а ефикасно управљање пуњењем електричних аутомобила ће смањити трошкове преноса и Инвестиција у дистрибуцију.

Све у свему, развој нових енергетских возила и складиштење енергије је неизбежни тренд. Производња генерисане енергије ће имати користи за развој задруге нових енергетских возила и складиштења енергије. Данас стратегија цена мора бити флексибилна и флексибилна и постепено ослобађати Дистрибуира тржиште и створити тржишно окружење. Да рационално планирају понашање нових енергетских возила и њихово пражњење и побољшавају флексибилност електричних возила; Потпуно истражите развој система циклуса животног циклуса акумулатора електричних возила и тржишта електричне енергије који ће имати користи од оптимизације и побољшања Укупне енергетске структуре.


Inače