Search

Dom > Новости > Sadržaj
Први електрични аутомобил који дели систем батерија у земљи
Aug 09, 2017

Не морате да купујете сопствене батерије, замените батерије и делите батерију. Да ли то прихватате? Три звона крајем јула, компанија МОТОРОЛА у Гуангџоу динамичку нову енергетску технологију ЦО., ЛТД, у Гуангзхоуу је издала први систем за дељење акумулатора са електричним колима - - "М оринг", нови звоно мопед "мо "И" сила фрикције "електричне мотоцикла такође су синхронизовани.

Репортер сазнаје на конференцији, Јутро лансирног система, примјењују литијумску батерију из фабрике у процес рециклаже кориштењем шаблона за кориштење с обзиром на обавезу, да би системска база података пратила податке. Корисницима није потребно купити батерију, а Батерија ће се напунити у кућишту за пуњење. Корисници ће морати да региструју систем за уређивање и изнајмљују и врате батерију у кабинет за замену пуњења, уз истовремено избегавање свих врста нестандардизованог отпадног акумулатора.

Слично циклусу подељеног циклуса / пуњења, сервисни систем за размјену литијум-литијумских батерија се такође може користити за широк спектар информација о А ПП. Истовремено, помоћно возило "молинга", на основу покрајине и снаге , Решио је продужетак продужетка кратког споја за заједничко бицикло, што олакшава више људи да путују даље и удобније. Новинари виде да електрични аутомобил дели акумулатор за пуњење акумулатора и подели залиху пуњења слично, али према величини батерије је Подељен на два типа. Мала је за погонску батерију, велику за електричну мотоциклу. Бивши може да подржи аутомобил како би завршио 15км путовање, које може да задовољи домет од 50 км.

Компанија израчунава рачун: цена акумулатора електричног трицикла је око 1200 јуана, може се користити 2 године, пуњење електричне енергије је 10 јуана дневно, цена годишње је око 4000 јуана. Трошак коришћења дељене Батерија годишње износи 2.000 јуана.Со како компаније могу да зарађују? Према подацима произвођача са соларним помоћним системом за пуњење, процес пуњења је брз и потрошња енергије је ниска. Процес пуњења батерије од 20% до 90 процената струје траје само 90 минута и управља се с високом поруџбином БМ С. На другој страни, оловно-киселе батерије су имале само 50% пада батерије током године, а батерија има више од 80 процената Животни век, а укупно, кошта око секунде мање од просечне батерије.

Пријављено је да је нови енергетски систем новог енергетског система први пут покренут у универзитету у граду Гуангзхоу и успоставио демонстрациону тачку, потом се реплицирао широм земље и изашао цијели систем.


Inače