Search

Dom > Новости > Sadržaj
Metoda kontrolisanja litijum baterije mikro-kratak spoj
Nov 15, 2016


Litijum baterije internu hazard mikro-kratak spoj kontrola mora biti iz jedne baterije dizajn, izbor materijala, životne sredine proces kontrole i mnogim aspektima spriječiti unutrašnje mikro-kratak spoj. Pored toga, kako bi se umanji uticaj interne short-circuit od pojedinačnih ćelija baterija, lancanu reakciju ne dođe, a sledećih problema mora da bude zapisano u dizajnu baterije.

1. jednu bateriju pregreje izolacije uređaja

Jedna baterija pregreje izolacije uređaj se može pojaviti u pojedinačnih ćelija unutrašnje kratki spoj ili eksternih šokova igra ulogu u izolaciji, da zaustavi neuspeha bateriju na kapacitet baterije / prisiljen overdischarge efekta i sprečavanja neuspeha jednu ćeliju, Visoka temperatura, plamen, eksploziv uzrokovano u susedne jedinica ćeliju ukrsti, koji igra ulogu blokiranja.

2. jednu ćeliju za povezivanje mere

Električna veza (eg, žice, nikl remenje, setscrews) u okviru paketa baterija može izazvati lokalni otpor biti previsoka, rezultira visokim temperaturama u oblasti u dostavama i uzrokuje unutrašnje kratke pantalone u susednu ćeliju ćelija.

3. umanjivanje energiju u jednu ćeliju

Generalno, veće energije od jedne ćelije, broj grupe paralelno i serijski broj akumulatora manje, što je veća pouzdanost, što je iz analiza pouzdanosti paralelni i paralelni grupa je u pravu. Međutim, ako jedna baterija energija je prevelika, jednom kontroli nakon baterije na destruktivnu snagu što veći, u principu, je verovatnije da proizvede povezale čitav akumulatora, što je dovelo do nekontrolisane situaciju. Zbog toga je važno da izaberete dizajn energije odgovarajuće ćelije.

4. jednu ćeliju baterije seriju i paralelu metode

Jedna baterija seriju i paralelu i broja pojedinačnih ćelija imala veliki uticaj na kratki spoj i lančanih reakcija. Npr, grupe ćelija lako da dovedu do obavezna otpusta, paralelu da izazovu samo jednu ćeliju prisiljen puni, može da izazove jednu ćeliju unutrasnji pritisak, trenutna prevelika, čime formiraju za unutrašnje kratak spoj.

Ovo je potrebno više istraživanja i usavršavanja na konzistentnost u jednu ćeliju i simetrija dizajn baterije.

5. sistem za kontrolu temperature

Treba da koristite temperatura kontrolni sistem za kontrolu u jednu ćeliju, paket temperaturi baterije u bezbedno mesto da se osigura sigurnost. Temperatura nadzorni sistem, primoran da hladi vazduh, vode za hlađenje, ulje za hlađenje bio Primjeri aplikacija, a da se postepeno pojavljuju u odgovarajućim standardima.


Inače