Search

Dom > Новости > Sadržaj
Систем за размишљање о дизајну возила
Aug 28, 2017

Кина мрежа за складиштење енергије: у овом тренутку нова енергетска аутомобилска индустрија треба да ојача развој индустријског ланца, а производња целог возила би требало да обезбеди дуг животни циклус након лансирања производа. Индустрија батерија хитно мора да реши појав неуредног развоја .

Тренутно је Кина постала највеће свјетско тржиште нових енергетских возила. У новој енергетској аутомобилској индустрији, влада и предузећа су урадили пуно посла. Према новом представнику за унапређење демонстрација енергетског возила, директор Лиу Ксиангзхен-а Схензхен уводи, узимајући Схензхен као примјер, примјена нових енергетских возила у основи остварује свеобухватни електрични аутобус, сљедећи корак је реализирати свеобухватне електричне таксије. У лаком логистичком возилу остварено је 50% електрификације, а електрична експанзија ће бити изведени на другим пољима. Као важан део кинеске аутомобилске "енергетске стратегије", нова енергетска возила играју важну улогу у развоју аутомобилске индустрије. Истовремено, као нова индустрија, развој нове енергетске аутомобилске индустрије , и даље постоји далеки пут у дијелу индустријског ланца везе, а још увијек постоји велики јаз између иностранства, потребно је додатно продубити индустријску ланац сарадње, ојачати све области између фузије и иновација.

Производња возила је важна веза у новом енергетском ланцу аутомобилске индустрије. Стабилност, лакоћа коришћења и поузданост возила играју кључну улогу у развоју индустрије. Као што је Јианхуа, извршни потпредседник компаније зхухаи иинлонг нев енерги цо., ЛТД., Рекао је да цела ауто компанија треба обратити пажњу на квалитет производње и гарантује сигурност, издржљивост и једноставност коришћења. Предност у пропхасе улагању времена и труда, више се фокусира на истраживање и развој производа и итерацију, како би се произвели производи високог квалитета, како би се осигурала пласирање на тржиште након дуги животни циклус, учинити пословно предузеће фокусирање управљања, реализовати пословно предузеће на целом нултом ризику, нулту инвестицију, нулу, нулту дугу. Подразумијева се да постојећи дугорочни производи нових енергетских аутобуса могу гарантирати током десетљећа слабљења преко 80%, а температуре од минус 50 до 60 изнад смрзавања околине у нормалном раду, на брзину пуњења за реализацију брзе и пуне од 6 ~ 10 минута.

Последњих година, у потрази за владиним субвенцијама, индустрија батерија развила је нови и неразвијен феномен. Схензхен ЈиИанг интелигентна технологија цо., ЛТД., Директор жупаније Цхангианг, како он уводи, мање од 10 модела стране батерије, у истој Индустријска батерија у нашој земљи захтева око 10 до 20 модела батерија, предузеће слепих "ствара" величину и модел и не може у великој мери да достигне индустрију. ИангРуКун је истакао да би батерије требале бити као производња ЦПУ-а, фокусираће се на један или два модела, енергију у планирању процеса производње и интелигентну контролу да спроведу строге захтеве, савршено, реализују производњу и примену у великој мери, могу остварити здрав развој. Ксу хуи, технички директор истраживања батерија Ватма рекао је да превише модела батерија у Кини сада доводи до виших трошкова система.

Осим тога, развој индустрије батерије би требало да се фокусира на практичну примену, а не на слепо праћење високих података. Узимајте батерије као пример, а не толико колико је веће боље.ЕВЕ Енерги Цо., Лтд Хуанг Гонглианг Повер маркетинг центар потпредсједник, рекао је да тренутна батерија од Енергије може у сценарију да произведе 300 в / кг, али у пракси је 130 литара / кг литијум-жељезних фосфатних батерија и 210 в / кг тернарне батерије довољно да задовољи тражњу на тржишту. енергетски однос енергија, сигурност, капацитет дисипације топлоте и перформансе трошкова батерије треба бити свеобухватно разматрано, а тржиште треба побољшати на уредан начин. Лианг руи, потпредсједник Сунвода Елецтрониц Цо., Лтд., рекао је да важно је дизајнирати динамичке системе батерија са размишљањем возила како би се постигла синергија у индустријском ланцу.

Одсек за аутомобилску инжењеринг, универзитетски професор тсингхуа куан-схи Чен је истакао да је тренутно нова кинеска енергетска аутомобилска индустрија убрзана развојна периода, а са субвенцијама ТуиПо постепено ће развој нове енергетске аутомобилске индустрије у Кини бити од владе водећи на водеће тржишно вођење владе, на крају доминирају на тржишту. Према Чену, репутација и квалитет наших независних брендова постепено постају јачи и морамо учинити индустрију јачим и требати заједничке напоре свих предузећа у ланац индустрије. Компанија за путничка возила би требала имати интелектуалну својину у сопственој својини кључне технологије, развијати тржишне производе на тржишту, имати јаку способност управљања фондом, а не фокусирати се на државну субвенцију; Комерцијална возила као што су аутобус, бицикл , логистичка возила, итд., због своје малог обима, техничка сила је слаба, способност управљања капиталом није јака, може кроз начин спајања и реорганизације, игра предности и постиже се све веће и јаче.


Inače