Search

Dom > Новости > Sadržaj
Прва светска електрана Панда је званично у провинцији Шанси
Aug 15, 2017

Кинеска мрежа за складиштење енергије: 10. августа прва панда електрана на свету званично је покренута у Датонгу, провинцији Сханки, са пројектом демонстрације зелене енергије који заједнички промовишу развојни програм Уједињених нација и Кина. Идеја за електрану Панда, која долази од 15-годишњег средњошколца, је да дизајнира и изгради соларне фотонапонске панеле на слици националног блага Кине.

Прва инсталација 50-мегаватне инсталације гигантске панда електране, састављене од скоро 170.000 соларних панела, изгледа као баби панда цуб.

Панда може извршни директор зелене групе ли: ми користимо панеле, то је двострука производња електричне енергије, производња енергије, такође на полеђини такве будућности науке и технологије, надамо се да може довести до развоја науке и технологије, стављамо панду електрана као водећу зелену акцију.

Пуштена у рад електрана "Датонг панда", али такође отвара изглед светског "панда 100 плана", који гради 100-литарску електрану у целом свету, будућност ће бити прва у "подручју" све до земље да промовишу изградњу електране панда.

Према калкулацијама, електрана панда од 100 мегавата могла би у року од 25 година обезбедити 3,2 милијарде киловат-сати зелене снаге, што је еквивалентно уштеди од 1056 милиона тона угља и смањење емисије ЦО2 за 2,74 милиона тона.

Представнички програм Уједињених нација за развој (ундп), директор националног бруме јие вен: Верујем да је изградња панда електране веома добра ствар, коришћење сунчеве енергије, може покретати економски развој свих земаља, не само да може донијети Земље требају више зелене енергије.


Inače