Search

Dom > Новости > Sadržaj
Podzemni baterija ' mogao tapnite na geotermalnu energiju, uskladištiti CO2
Nov 25, 2016

Ispunjavanje cilja u Parizu klimatski sporazum o ograničavanju povećanje globalne prosečne temperature da dobro ispod dva stepena Celzijusa u odnosu na pred-industrijske nivoe će zahtijevati veća upotreba obnovljive energije i smanjenje CO2, koristite je intenzitet fosilne energije.

Intermittency od kad vetar duva, a kad sunce sija je jedan od najvećih izazova ometanje rasprostranjene integraciju obnovljive energije u električni koordinatne mreže, dok je trošak za hvatanje CO2 i skladištenje je trajno pod zemljom je veliki izazov za decarbonizing fosilne energije.

Međutim, istraživači iz Lawrence Livermora Nacionalna laboratorija, Ohajo univerzitet, Univerzitet u Minnesoti i TerraCOH, Inc. misli da su naљli odgovor na oba od ovih problema sa velikog obima sistem koji će uključiti za skladištenje CO2 Filtracija i energiju.

Reprezentacije papira, objavljen u decembarskom broju magazina mašinstvo, opisuje Pronašlismo energetski sistem koji je mogao tapnite na geotermalnu energiju, skladištenje energije iz izvora iznad zemlje i to centrala za koordinatnu mrežu tokom cele godine kao ogroman podzemni baterija, dok se istovremeno skladištenje CO2 iz fosilnih goriva i energetskih postrojenja.

"Ako želite da uskladištite velike količine obnovljive energije potrebne da uravnoteže sezonske ponude-potražnje oklapaju i pohranite ga efikasno, verujemo najbolje veze koja je pod zemljom," rekao je novine su autor, Thomas Buscheck, lider u laboratoriju Geochemical, Hidrološka i ekološke grupe nauka. "Verujemo da ovo je ekonomičan način za skladištenje energije dovoljno dugo, tako da se može koristiti kasnije."

Buscheck je timski pristup uključuje ubrizgavao tecnost nalik CO2 u podzemnih rezervoara koji se nalazi u sedimentne stene, stvara oblak pod pritiskom koja gura rasol se proizvodnja Vels na površinu. Rasol mogao zagrejala i reinjected u rezervoara za skladištenje toplotne energije, a rezultirajući pod pritiskom CO2 ponašati kao amortizerom, što će omogućiti da sistem bude optužen ili ispražnjena u zavisnosti od ponude i potražnje. Kada postoji nedovoljna obnovljive energije, pod pritiskom CO2 i rasol mogao biti objavljen i konvertovan na vlast.

"Skladištenje takve ogromne količine CO2 stvara pod velikim pritiskom. "Ovo je najveći izazov za odrћavanje trajno pod zemljom, ali je pod kontrolom, rekao je Buscheck. "Da biste se uverili da nemamo preveliki pritisak, možete preusmeriti neke od proizvedene rasol za generisanje vode kroz za desalinizaciju. Onda, da zakaиimo preostali pritisak, napuni sistem selektivno i usmeri energiju u naš sistem za skladištenje, kada postoji višak i dostavljajte kada je to potrebno."

Prema u kompjuterski model, količina CO2 koji se mogu uskladištiti pod zemljom sistem bi najmanje 4 miliona t godišnje preko 30 godina, ekvivalent CO2 uticaj biljka za ugalj 600 MW.

Sedam godina u razvoju, koncept, koji je kombinacija multi-Fluid Geo-energetskog sistema koji se razvijaju u laboratoriju i Ohajo univerzitet sa CO2 Plume geotermalne (CPG) iz istraživači sa Univerziteta u Minesoti, privlači interes iz industrije, rekao je Buscheck.


Inače