Search

Dom > Новости > Sadržaj
Zašto su potrebne sklopove zaštitu?
Dec 13, 2016

Baterije mogu da se oslobodim visoku energiju i sigurnosne zahteve za nikl i litijum-zasnovane na baterije i ćelije za prenosne aplikacije su usaglašeni u okviru IEC 62133. Standard stupio je u 2012 godini za smanjenje globalne rizik za transport, skladištenje i radom baterije.


Najosnovnija sigurnosni uređaj u baterija je fitilj koji se otvara na visokim struja. Neke spaja trajno otvoren i da preobraze baterija beskoristan; drugi su blaža i Poništi. Napozitivni termalni koeficijent (PTC)je tako ponovo Podesiva uređaj koji stvara visoka otpornost na višak struja i vracaju na izmaku na poziciju kada stanje se normalizuje.

Dalji slojeva zaštitne mere su SSD prekidači koji izmeriti struja i napona i prekini vezu kolo ako vrednosti su previsoki. Zaštita strujna kola od Li-ion raditi na osnovu uključeno/isključeno. Prebacivanje između svih uređaja imaju rezidualni otpor koji uzrokuje neznatno povećanje u ukupnom otpor baterije i kap koja sledi napona.

Sigurnost je od vitalnog značaja kada koristite elektronske uređaje u opasnim područjima. Unutrašnje sigurnosti (IS) osigurava bezopasne operacije u oblastima gde je El. iskra mogli bi zapaliti zapaljivog gasa ili prašine. Opasnih oblasti uključuju rafinerije nafte, hemijska postrojenja, za ћito i tekstila.

Mora da je sve elektronske uređaje unošenja opasnu oblast suštinski sigurnom. Ovo uključuje dvokanalni radio mobilni telefoni, laptopovi, kamere, lampe, detektore za plin, testirali uređaje i medicinskih instrumenata, čak i kada se napaja sa primarnom AA i AAA ćelije. Suštinski sigurnom uređaji i baterije sadrže zaštitu kolo koje sprečavaju prekomerne struje, koje je moglo da dovede do velike toplote, iskre i eksplozija. Hazard nivoi su podeljen u ove četiri discipline.


Inače