Search

Dom > Новости > Sadržaj
Zašto Ternalni litijum baterija je postao tokove
Nov 24, 2016

Poslednjih godina, sa brzim rastom tržišta novu energiju vozila, Chinaand #39; s energije litijum baterije tržištu takođe je brz razvoj. Prema statističkim podacima, u periodu januar-April 2016 Chinaand #39; s napajanja baterije tržištu isporuke dostigla 3.42Gwh, 2.38 puta veća nego u istom periodu prošle godine, Chinaand #39; s napajanja baterije tržištu isporuke će, kako se očekuje, dostići o 30Gwh, što je povećanje od 90% navedenog u 2016.

Prema različitim materijalima, sadašnje tržište, postojeće test baterija je podeljen na Gvozdeni fosfata libelom, Ternalni libelom (uključujući NCA i HONOUR), litijum mangan oksid, litijum Kobalt oksid, nikla hidrogenske baterije, litijum titanate. Među njima, Gvozdeni fosfata litijum baterija je glavne tokove akumulatora tipa u Chinaand #39; s El. auto tržištu, ali u poslednjih nekoliko godina rast tržišta je bio znatno slabiji da Ternalni litijum bateriju. Prema statističkim podacima, od januara do aprila 2016, Chinaand #39; s litijum Gvozdeni fosfatnih baterija isporuke stigli do 2.6Gwh, što je povećanje od više od 2 puta, odnosno 75.3 odsto ukupnog tržišta; Ternalni sistem baterija tržištu isporuka 771.51Mwh, sa prošle godine poredenju do povećanja do 3.47 puta u istom periodu, proporciji sa ukupnom tržištu takođe se povećao za 22.6%, Kina je postepeno postao napajanja baterije proizvoda za tržište zvezda. zbog baterije sa platforme visokog napona, visoke gustine energije, tap gustine, elektrohemijski stabilnost, ciklus performanse i drugim karakteristikama, da se poboljša život novu energiju vozila kilometraža, smanjiti korisnik život prekretnicu, Ternalni materijala ima očiglednim prednostima, ali takođe sa ispuštanje napon je visok, izlazna snaga je relativno veliki, niska temperatura performanse, a može da se prilagodi temperatura za sve vremenske uslove , itd, je postepeno biti auto proizvođači i korisnici svih uzrasta. Prema statističkim podacima, od januara do aprila 2016 Ternalni litijum baterije u putnički automobili, autobusi i specijalnim vozilima u nosivosti brzog rasta, odnosno, u odnosu na godine rast od 344.0%, 189.6% i 579.9%.

Trenutno, Beiqi nova energija, JAC, JMC, Љarle, Zotye i druge nove energetske putnički automobili, većina modela su počeli koristiti Ternalni litijum baterije, dok BJD je i dalje uglavnom Gvozdeni fosfata libelom. Ali sa tržištem trend promena u njenoj aplikaciji takođe ubrzava i Ternalni litijum baterije aplikaciji i istraživanja smer, kompanija nedavno u investitor interakcija platformi, rekao je u budućnosti novih putnika automobila, kompanija će početi da koristi Ternalni litijum baterije, ali je takođe značajno je povećalo je Ternalni litijum baterije istraživanja i razvoj investicija. Drugi primer je Ministarstvo industrije i najnovije andquot; put motornih vozila proizvođača i proizvod announcementsandquot; (285 odobrio) od 103 nove modele energije, ukupno 71 modeli sa Ternalni litijum bateriju, svojih proporcija od 62% na trenutnu 69 odsto, Ternalni litijum baterija je postao novu zalihu vozila na električni pogon, Glavna baterija.

Međutim, u poređenju sa litijum Gvozdeni fosfatnih baterija, sigurnost Ternalni litijum baterije, Visoka temperatura učinak je jadna, pa takođe je prvenstveno u putnički automobili i specijalnih vozila u polju, ali u sigurnosnim protokolima polja za autobus, njegova primena na broju relativno mala, posebno Ministarstvo industrije opreme industriji i sekretar Zhang Xiangmu 2016 Kina El. auto 100 ljudi na sastanku u snagu baterije sigurnost razmatranja u vezi sa , obustavi Ternalni litijum baterije autobus uključen u promociju novog energetskog vozila preporučuje se model listu odluka, Ternalni litijum bateriju u polju autobus aplikacija imati ozbiljan uticaj i čak se može reći za budući razvoj Kine Ternalni litijum baterije baci senku. Ali, dobra vest je da vođeni novu energiju putnički automobili i specijalnih vozila, tržište Ternalni litijum baterija u Kini nije zaustavila tempa razvoja, nastavlja da se održi rast. Prema statističkim podacima, od januara do aprila 2016 Ternalni litijum baterije u putnički automobili i specijalnim vozilima u udeo proporciju 40.1% i 52.4%, dok je bio na tržištu auto putnika činili samo 2.2%.

Iako je vlada obustavila litijum litijum baterije autobus finansijsku podršku, donekle, utiče na razvoj Ternalni litijum baterije, ali sve u svemu, brzi razvoj Ternalni litijum baterija je trend od puta. U budućnosti, sa Ternalni litijum baterija gustina energije i troškova prednosti dalje razvijanje i kontinuirano poboljšanje performansi sigurnosti, zahtev u svim vrstama modela će nastaviti da se poboljša proporcija, posebno u oblasti putnički automobili, verujem da svoje Ternalni litijum primjenu baterija vam neće dozvoliti čekati predugo , kada jednom otvorena, imati veliki postepenog prostor. Nakon izračunavanja, InnoATP se očekuje u Kini 2016 Ternalni litijum baterije tržišna potražnja će dostići 9.0Gwh ili tako, ćete postići 111% na godišnjem nivou rast, do 2020 će, kako se očekuje, tržište potražnje dostići 60Gwh ili tako nešto, prosečan godišnji složene rast od 60%, tako da Ternalni litijum baterije je postepeno postao mejnstrim proizvoda na tržištu. Očigledno, Ternalni litijum ere tiho dolazi, jeste li spremni? Nadam se da baterija kompanije ugrabi tržišne trendove i mogućnosti da se ubrza tempo prilagođavanja da promoviše svoje brz razvoj.


Inače