Search

Dom > Новости > Sadržaj
Прво свјетско литијумско батеријско напајање ракетног мотора 3Д штампање
Aug 10, 2017

Приватна компанија на Новом Зеланду покренула је прву 3Д штампану батерију ракета на свету "Елецтрон" на источној обали Новог Зеланда у мају, преноси у медијима. Компанија је добила пуно средстава од компанија америчких силиконских долина. Успјешно Лансирање је направило Нови Зеланд 11. земљу која је покренула ракете на небу.

Објављено је да је ракета дужине 17 метара и да је лансиран на више од 27.000 километара на сат. Ниска трошкови производње, кратак период лансирања и мали трошкови лансирања могу се сматрати великим напретком у развоју људске технологије ракете. Главни делови Ратерфордовог мотора су готово сви 3Д штампани.

Ракета је покренута на РоцкетЛаб-у у Махији, источно од северног острва на Новом Зеланду. Ракета је требала да се покрене пре три дана, али је одложена због лошег времена.

То је први пут када је свет покренуо ракету на небу са приватног лансирања. "Ми смо шака компанија широм света који су развили ракете од огреботине и постигли своје циљеве за четири године", рекао је Петер бецк , Оснивач и председник компаније РоцкетЛаб.

Ракета, ипак, отишла је у свемир, али није успела да стигне до планиране орбите.Бакер је рекао да ће компанија истражити разлог. Нова Зеландарска влада уложила је 15 милиона долара Новозеландског долара као свемирски програм. Министар економског развоја, Мостови Весели на лансирању.

Бакер је рекао да компанија планира да спроведе три теста лансирања ракета, прву такву врсту. Ако су три теста идеална, компанија ће започети пружање услуга комерцијалног сателитског лансирања купцима.

Када компанија буде у потпуности ангажована, он каже да се може покренути више од 50 пута годишње. Тренутно корисници компаније укључују НАСА.


Inače